Днес кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заместник-кметовете  инж.

...
Днес кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заместник-кметовете  инж.
Коментари Харесай

Откриха новите социални жилища в Кърджали

Днес кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис, заместник-кметовете  инж. Катя Митовска и Тунджай Шюкрю, и секретарят на общината Себахатин Риза откриха новите обществени жилища, намиращи се в кв. Студен бунар.  

„ Това е един прекрасен ден за Кърджали. На Игнажден каквото си пожелаеш, то ще се сбъдне. Днес откриваме един нов дом, който ще приюти хората в потребност. Поредният изпълнен ангажимент в обществената политика на Общината “, разгласи кметът Хасан Азис, който откри изцяло ремонтираният блок с 69 обществени жилища в Кърджали.

Проектът е по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. „ В рамките на три години ще има съпътстващи и подпомагащи стратегии към ползвателите на жилищата. По този метод те ще имат опция да си търсят работа и придобият трудови привички. Това е един план с продължаващо деяние. Една значима инвестиция, която ще обхване по-голям брой хора “, уточни кметът Хасан Азис.

2 169 957,96 лв. са вложени в построяването на жилища за уязвими групи в постройката на бившето общежитие на Строителния колеж в Кърджали.

Многофамилната жилищна постройка за обществено слаби хора е пететажна – с 11 двустайни и 3 тристайни жилища на етаж.

Към всяко жилище има тераса. На всеки етаж е обособено помощно помещение, а към фоайето на първия етаж е обособена стая за пазач със хигиеничен възел. Изграден е нов асансьор и външна платформа за инвалиди. В южната част на обслужващия кулоар е построена стоманена спешна стълба. Отоплението ще е самостоятелно – с климатици и електрически конвектори.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР